En route: reis mee op het Scheldesymposium op 9 december 2021!

We zijn 'en route': samen onderweg naar een vitaal en duurzaam Schelde-estuarium. Op 9 december stromen verhalen, onderwerpen, uitdagingen, oplossingen en bekende gezichten uit het netwerk van de Schelde voorbij tijdens het Scheldesymposium. We dragen allemaal bij aan stappen vooruit voor natuur, toegankelijkheid en veiligheid. Hoe we er komen? Die route bepalen we samen. Vanuit jouw eigen visie en expertise en met een gezamenlijke stip op de horizon! Reis je met ons mee op 9 december? 

header-uitnodiging-groter (1)

Foto: Edwin Paree

Programma

De dag start vanaf 09.00 met een inloop met interactieve stands en koffie. Daarna trapt onze vaste host Ann de Bie het plenaire programma af en geven Patrik Peeters en Ludolph Wentholt een inkijkje in de Living Labs die in de Hedwige-Prosperpolder plaatsvinden.

Daarna kom je meer te weten over specifieke projecten en thema’s in boeiende break-out sessies.Je kunt maximaal 3 sessies kiezen. De onderwerpen van dit jaar zijn:

  • Living lab Hedwigepolder (Polder2C’s): het team neemt je mee in een live Q&A waarbij een proef op de dijk in beeld wordt gebracht.
  • Effecten van klimaatverandering op de Scheldenatuur: wat is er al zichtbaar in de natuur? Hoe gaat de VNSC daarmee om in beleid en beheer?
  • Resultaten van 25 jaar OMES-monitoring: hoe draagt het Sigmaplan bij aan de waterkwaliteit van de Zeeschelde? Ook al is OMES inmiddels opgegaan in het MONEOS-monitoringssysteem van de VNSC, toch heeft 25 jaar aan verzamelde data enorme waarde en kennis opgeleverd. Tom Maris neemt je mee in de ontwikkelingen rond waterkwaliteit.
  • Nieuwe evaluatiemethodiek: T2021. Wat is er veranderd? Sonja Ouwerkerk en Wout van Echelpoel nemen je namens het hele onderzoeksteam mee in de belangrijkste ontwikkelingen en wijzigingen in de vijfjaarlijkse evaluatie van het hele Schelde-estuarium.

Na een ochtend vol informatie sluiten we het symposium ook dit jaar af met een lunch. Na een jaar vol digitale bijeenkomsten is dit bij uitstek een kans bij te praten met collega's en netwerkpartners. Kun je geen genoeg krijgen van de ontwikkelingen in de Schelde? Na het programma is er een optionele excursie richting de Scheldekaaien. 

Excursie: Scheldekaaien (optioneel)

Na afloop van het symposium organiseert de VNSC samen met de Vlaamse Waterweg een excursie naar de Scheldekaaien. Deze kaaimuur in Antwerpen is flink onder handen genomen, en het project is nog volop gaande. Projectleider Koen Segher neemt u mee in de plannen, vertelt wat er al is gerealiseerd en wandelt met u naar een bijzondere plek op de kaaien.

Let op! De Scheldekaaien zijn te voet of per fiets bereikbaar, maar tijdens de excursie zullen we zo’n 3 kilometer wandelen naar verschillende punten langs de kaaien. Er is plek voor ongeveer 20 deelnemers en we zullen werken met een wachtlijst.

Aanmelden

Je kunt je tot 11 november 2021 aanmelden via het aanmeldformulier.

Terug naar overzicht