Inschrijving Scheldesymposium 21 november 2019 geopend

Geen dag is hetzelfde in het Schelde-estuarium. Het sluizencomplex in Terneuzen ziet er morgen alweer anders uit dan vandaag, de Hedwige-Prosperpolder bereidt zich stap voor stap voor op de transformatie naar een rijk natuurgebied en ook in recreatief en economisch opzicht bewijst de Schelde haar kracht.

hedwigepolder-edwin-paree

Nieuwe kennis en samenwerking liggen aan de basis van deze ontwikkelingen én de uitdagingen die op ons pad komen. De Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC) investeert hierin met een uitgebreid onderzoeksprogramma, structurele stakeholderparticipatie en concrete projecten.

Samen bouwen aan de toekomst van de Schelde

De uitdagingen pakken we samen op met stakeholders. Zo ontstaat er een duurzame beweging in het Schelde-estuarium. We nemen je graag mee in deze beweging door op het Scheldesymposium 2019 in te zoomen in het thema: ‘Samen bouwen aan de toekomst van de Schelde’.

De VNSC nodigt je van harte uit voor het Scheldesymposium op donderdag 21 november bij het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. In deze uitnodiging vind je meer informatie over het programma. Meld je nu aan!

Programma

We trappen het symposium af met 3 centrale presentaties over:

  • Roadmap 2019-2023: nieuwe fase Agenda voor de Toekomst
  • Geopark Schelde Delta: krachten bundelen voor het UNESCO-label
  • IMMERSE: estuaria in de Noordzee leren van elkaar

Break-out sessies

Daarna kom je meer te weten over specifieke projecten en thema’s in boeiende break-out sessies. Tijdens de sessie krijg je informatie, maar is er ook ruimte voor actieve inbreng van jouw kennis en kunde. De 5 thema’s van dit jaar zijn:

  • Beleef de Nieuwe Sluis Terneuzen
  • Nieuwe natuur in Hedwige-Prosperpolder
  • Klimaatverandering
  • In gesprek met Schelde stakeholders
  • Rivierpark Scheldevallei

Lees meer over de inhoud van de 5 break-out sessies. Bij het aanmelden voor het symposium vragen we je om 3 sessies te kiezen.

Virtual Reality

Na een ochtend vol informatie sluiten we het symposium ook dit jaar af met een lunch. Kun je geen genoeg krijgen van de ontwikkelingen in de Schelde? Zet dan tijdens één van de pauzes een Virtual Reality bril op en neem een kijkje in de toekomst van Nieuwe Sluis Terneuzen of Prosperpolder Zuid

Praktische informatie

Wanneer?

Donderdag 21 november 2019 van 9.00 tot 14.00 uur.

Waar?

Het Scheldesymposium vindt plaats in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. De entree van het symposium kunt u vinden in de Carnotstraat 4. De locatie is op enkele minuten loopafstand gelegen van Antwerpen Centraal Station. Meer informatie over de bereikbaarheid.

Aanmelden?

Klik hier om je aan te melden voor het Scheldesymposium. Aanmelden kan tot uiterlijk 6 november 2019. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang. Deelname is gratis en inclusief lunch.

Houd www.vnsc.eu en onze LinkedIn-pagina in de gaten voor het laatste nieuws over het Scheldesymposium 2019.

Terug naar overzicht