Ontdek hoe een GOG tot stand komt tijdens de openwervendag in Hamme

Om de schelde meer ruimte te geven, wordt van het Sigmagebied Wal-Zwijn (170 hectare) een gecontroleerd overstromingsgebied gemaakt. Dit beschermt Hamme en de brede omgeving tegen overstromingen en wateroverlast. Er wordt nu gewerkt aan de aanleg van een ringdijk die het water tegen gaat houden bij extreem hoge waterstanden op de Schelde. Tegelijkertijd wordt een gedeelte van het projectgebied ontpolderd. 

wal-zwijn-748x419

Beeld: Openwervendag

Hoe komt een gecontroleerd overstromingsgebied tot stand?

De werken zijn nodig, omdat het gebied overstromingsgevoelig is en het een boost geeft aan de natuur. Ben je nieuwsgierig naar een kijkje achter de schermen? Ontdek meer over hoe een gecontroleerd overstromingsgebied tot stand komt op de Openwervendag. Zondag 19 mei tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom. Meer informatie over het gebied vind je op de website van het Sigmaplan: Wal-Zwijn.

Wat te doen tijdens de openwervendag?

Tijdens de Openwervendag kun je onder andere wandelen over de hoge ringdijk die in aanbouw is, ontdekken welke machines er voor de werken gebruikt worden en kom je meer te weten over de achtergrond van de werken. 

Lees meer over het programma:

Meer informatie

 

Scheldenieuws driemaandelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan:

Terug naar overzicht