Kennisdeling over estuaria van de Noordzee in het IMMERSE-project

De estuaria van de Noordzee krijgen te maken met toenemende uitdagingen, zoals de stijging van het risico op overstromingen en wijzigingen in getij- en sedimentatiepatronen. Dit zijn zaken die een impact kunnen hebben op het functioneren en de ecosysteemdiensten van het Schelde-estuarium. In het IMMERSE-project werken 11 projectpartners uit België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk samen aan oplossingen. Ze delen kennis en doen gezamenlijk onderzoek. Het project is 1 oktober van start gegaan en heeft een doorlooptijd van 3 jaar.

interreg-north-sea-region-immerse

 

Beoogde resultaten

De internationale samenwerking leidt tot kostenefficiënte en effectieve maatregelen. De landen delen technische kennis en ervaringen, maar ook hun ervaring met beheerskwesties. Daarnaast worden belanghebbenden betrokken, zodat de acceptatie van een maatregel wordt vergroot. Het IMMERSE-project heeft als doelstelling om de kwaliteit van de maatregelen te verhogen en de draagkracht bij stakeholders te vergroten.

 

immerse-rgb-02-a-colourMeer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van het project? Op de projectwebsite vind je als eerste nieuwe publicaties. Daarnaast kun je het project volgen via Twitter en op LinkedIn.

 

Scheldenieuws driemaandelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan:

Terug naar overzicht