Programma Scheldesymposium

Hoe staat het met het Schelde-estuarium anno 2018? Welke ontwikkelingen zien we op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid en natuurlijkheid? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor het dagelijks beheer en het (toekomstig) beleid van het Schelde-estuarium?

De resultaten die voortkomen uit het eerste onderzoeksprogramma van de Agenda voor de Toekomst en de 6-jaarlijkse evaluatie van de toestand en het functioneren van het Schelde-estuarium (T2015) geven antwoorden op deze vragen. Deze nieuwe feiten, cijfers en inzichten vormen de basis om samen verder te bouwen aan een vitaal en duurzaam Schelde-estuarium. Dat is het thema van het Scheldesymposium 2018 wat wordt gehouden op donderdag 22 november in Antwerpen.

Programma

We ontvangen je graag tussen 9.00 en 9.30 uur met een kop koffie of thee. Om 9.30 uur zullen we het symposium openen met een centrale presentatie over de belangrijkste uitkomsten van de Agenda voor de Toekomst en de T2015. Daarna zijn er drie rondes met break-out sessies waarbij dieper wordt ingegaan op de thema's. Vervolgens sluiten we weer centraal af en nodigen we je uit voor de lunch. Om 13.45 uur begint het optionele middagprogramma met presentaties over de belangrijkste resultaten van een selectie van onderzoeken die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Dagvoorzitter van het Scheldesymposium is Ann De Bie.

Tijdsschema

  • 9.00 tot 9.30 uur: inloop met koffie en thee
  • 9.30 uur: start programma met interview Filip Boelaert (Vlaams voorzitter van de VNSC) en presentatie Marcel Taal (werkgroep Onderzoek & Monitoring) over de belangrijkste uitkomsten van de Agenda voor de Toekomst en de T2015.   
  • 10.15 tot 12.30 uur: 3 rondes met break-out sessies over de thema's: stortstrategie en sedimentbeheer, slib, T2015: resultaten natuur, procesaanpak Langetermijnperspectief Natuur en beheer Scheldemonding. 
  • 12.30 tot 12.50 uur: centrale afsluiting
  • 12.50 tot 13.40 uur: lunch
  • 13.45 tot 16.30 uur: verdiepend middagprogramma met diverse presentaties  

Klik hier voor een korte beschrijving van de break-out sessies en een overzicht van de onderwerpen van het middagprogramma.

Locatie en bereikbaarheid

Het Scheldesymposium vindt wederom plaats in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (ook wel bekend als ‘Zalen van de Zoo’). De entree van het symposium kun je vinden in de Carnotstraat 4. Let op: dit is een andere ingang dan voor de Koningin Elisabethzaal. Carnotstraat 4 is op enkele minuten loopafstand gelegen van Antwerpen Centraal Station. Indien je met de auto komt, is Station Zoo (voorheen Nova) de dichtsbijzijnde parking. Adres parking: Van Schoonhovenstraat 25, Antwerpen.

Afmelden?

Heb je je aangemeld, maar ben je alsnog verhinderd? Dan verzoeken wij je om je af te melden door een mail te sturen naar communicatie@vnsc.eu. Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het symposium. Het maximum aantal plaatsen is bereikt.

Terug naar overzicht