Themadagen over de Schelde

Binnenkort zijn er naast het Scheldesymposium nog twee interessante themadagen over de Schelde. De MONEOS Studiedag op donderdag 25 oktober en het NCK symposium op maandag 29 oktober aanstaande. Het programma van beide dagen is inmiddels bekend. 

plaatrandstorten-in-de-schelde (1)

Foto: Anita Eijlers

Studiedag 10 jaar MONEOS op 25 oktober

In het kader van de Ontwikkelingsschets 2010 besloten Vlaanderen en Nederland hun monitoringsactiviteiten in het Schelde-estuarium af te stemmen en te optimaliseren. Dit resulteerde in het MONEOS-programma (MONitoring Effecten OntwikkelingsSchets 2010). Naar aanleiding van 10 jaar MONEOS organiseert het Waterbouwkundig Laboratorium op donderdag 25 oktober aanstaande een studiedag.

Tijdens deze studiedag zal u geïnformeerd worden over o.a. de optimalisatie van het meetnet gedurende de laatste 10 jaar, de monitoringsresultaten vanuit het Waterbouwkundig Laboratorium en andere partners, de databeschikbaarheid en de evaluatie van het Schelde-estuarium, gebaseerd op deze monitoringsdata.

De studiedag vindt plaats op een toepasselijke locatie. Namelijk op een varende boot langs het traject Temse-Rupelmonde-Dendermonde-Temse.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

NCK symposium op 29 oktober

Deltares en Rijkswaterstaat organiseren op maandag 29 oktober in samenwerking met drie universiteiten (Delft, Utrecht, IHE) een wetenschappelijke themadag over de Schelde. De focus zal hierbij liggen op waterbeweging en morfologie van platen en geulen en de relaties daartussen. Met name in de Westerschelde.

Klik hier voor meer informatie over het programma

Scheldenieuws driemaandelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan:

Terug naar overzicht