Nieuw e-zine zoomt in op Scheldeonderzoek

Hoe is het gesteld met het Schelde-estuarium? Om dat te weten te komen, startte de VNSC met de Agenda voor de Toekomst in 2014 een ruim onderzoeksprogramma, dat nog loopt tot 2018. In 2016 maakt de VNSC de tussenbalans op. Hét moment om het nieuwe e-zine Scheldetopics te lanceren. Daarin informeren we alle geïnteresseerden en stakeholders driemaal per jaar over de stand van zaken.

Scheldetopics vormt de perfecte aanvulling op de Scheldenieuwsbrief. Als vanouds brengt de Scheldenieuwsbrief het laatste nieuws over natuur, veiligheid en toegankelijkheid in het estuarium. In Scheldetopics gaan we dieper in op het onderzoek en de monitoring van de Schelde en laten we experts aan het woord over de laatste stand van zaken.

Een waaier van onderwerpen

Scheldetopics richt de schijnwerpers op een brede reeks van onderwerpen. We werpen een blik op het terreinwerk, geven inzicht in de laatste metingen, brengen verslag uit over workshops en seminaries en berichten over tussentijdse onderzoeksresultaten. Thema’s als natuur, getij, slibmonitoring en de capaciteitsstudie vinden hun weg naar het nieuwe e-zine.

Eerste editie beschikbaar

De eerste editie verscheen in mei. Daarin trekken we onze waadpakken aan en gaan we op veldverkenning in het Schelde-estuarium. U verneemt ook meer over de tweede evaluatie van het Schelde-estuarium en wat de Eems en de Schelde van elkaar kunnen leren. Elke editie vindt u online.

Ontvangt u Scheldetopics graag als nieuwsbrief in uw mailbox? Schrijf u dan snel hier in.

Scheldetopics: een nieuw e-zine over onderzoek en monitoring in het Schelde-estuarium.

Scheldetopics: een nieuw e-zine over onderzoek en monitoring in het Schelde-estuarium.

Copyright: Shutterstock

Terug naar overzicht